Εθνικής Αντιστάσεως 2 και Β. Γεωργίου, 185 32, Πειραιάς, Τηλέφωνα: 210 41 77 271, Φαξ: 210 41 77 480, agiatriadapeiraios@yahoo.com

Κυριακη του Πασχα



 Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στον Ναό μας η Ανάστασις του Κυρίου. Την τελετή της Αναστάσεως στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Σεραφείμ παρακολούθησε πλήθος πιστών, αλλά και στρατιωτικές και πολιτικές αρχές της πόλεώς μας. 



Στην συνέχεια τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Αρκετοί ήταν εφέτος οι πιστοί οι οποίοι προτίμησαν να καθυστερήσουν για λίγο το Αναστάσιμο δείπνο και να παρακολουθήσουν αυτήν την Αναστάσιμη Ακολουθία. Ο Ναός ήταν ολόφωτος από τις λαμπάδες των πιστών, ενώ η εξαίρετη απόδοση των Αναστάσιμων τροπαρίων από τους Ιεροψάλτες του Ναού, η ευλαλία του  Σεβασμιωτάτου και η καλλιφωνία των Ιερέων καθήλωνε κάθε πιστό. Σχεδόν όλο το εκκλησίασμα με ευλάβεια και απόλυτη τάξη και με αναμμένες τις λαμπάδες, μετάλαβε του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου. Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος διάβασε τον κατηχητικό Λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ενώ το εκκλησίασμα αναφωνούσε << Ο Άδης επικράνθη >>, αλλά και <<Ανέστη Χριστός >>. Κατά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε πασχαλινά αυγά τα οποία και μοίρασε εις τους πιστούς ανταλλάσσοντας Αναστάσιμες ευχές μαζί τους. Έτσι οι πιστοί με την Αναστάσιμη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους και με την λαμπάδα και τα κόκκινα αυγά ανά χείρας αναχώρησαν για τις οικίες τους.





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου