Εθνικής Αντιστάσεως 2 και Β. Γεωργίου, 185 32, Πειραιάς, Τηλέφωνα: 210 41 77 271, Φαξ: 210 41 77 480, agiatriadapeiraios@yahoo.com




Σκοπός του ανθρώπου είναι «να ανοίξει τον εαυτό του ελεύθερα από αγάπη στον αιώνιο Θεό…», είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, απευθυνόμενος στους υποψηφίους για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και συμπλήρωσε πως «ο Θεός δεν ζητάει δούλους, ούτε υπηκόους, ούτε οπαδούς», ζητάει πρόσωπα ταπεινά, με πραότητα και σοφία που να ανταποκριθούν στη δική του μοναδική προσφορά, θυσία και αφοσίωση.

«Ο άνθρωπος είναι αληθινός Ναός του Παναγίου Θεού» υπογράμμισε ο κ.Σεραφείμ, τονίζοντας με έμφαση πως αυτή είναι η αιώνια αλήθεια της πίστεώς μας. Εάν καταλάβουμε αυτή την αλήθεια, τότε μόνο όλα θα αλλάξουν. «Θα αλλάξουν τα πράγματα όταν οι άνθρωποι καταλάβουν ποιοι είναι», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη δύσκολη περίοδο των εξετάσεων, επεσήμανε στα παιδιά πως για να επιτύχουν όχι μόνο στις εξετάσεις, αλλά και σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους, θα πρέπει να έχουν βαθιά στην καρδιά τους ότι είναι Ναοί του Θεού και ότι ο Θεός ζει μέσα τους εάν Τον καλέσουν και τον αναζητήσουν.

Πολλοί πέτυχαν στις εξετάσεις. Όμως η ευτυχία και η πραγμάτωση των ονείρων σας δεν θα γίνει εάν δεν ενωθείτε μαζί Του, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους μαθητές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οπλιστείτε με δύναμη και θάρρος», το οποίο αν αντλήσετε από τον Αναστημένο Χριστό θα οδηγήσει ως τιμονιέρης το σκάφος της ζωής σας σε ασφαλές λιμάνι.

Σημείωσε πως η αλήθεια της ζωής τους δεν είναι μόνο αυτές οι εξετάσεις, αλλά η κοινωνία τους με τον ίδιο το Θεό, συμπληρώνοντας πως τα χρόνια θα περάσουν, τα παιδιά θα μεγαλώσουν, αλλά «όταν έχετε το Χριστό στην καρδιά σας, θα είστε πάντοτε νέοι».

Λίγο πριν την Απόλυση, τελέστηκε δέηση υπέρ επιτυχίας και ενισχύσεως των μαθητών, στις επερχόμενες εξετάσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου