Εθνικής Αντιστάσεως 2 και Β. Γεωργίου, 185 32, Πειραιάς, Τηλέφωνα: 210 41 77 271, Φαξ: 210 41 77 480, agiatriadapeiraios@yahoo.com

Παμπειραϊκή Ένωσις

Παμπειραϊκή Ένωσις Αναστηλώσεως Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς

Η Παμπειραϊκή Ένωσις Αναστηλώσεως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς ιδρύθηκε το 1950 με σκοπό την ανέγερση νέου Ναού της Αγίας Τριάδος, μεγαλύτερου του προϋπάρξαντος, ο οποίος κατεστράφη κατά τον βομβαρδισμό του Πειραιά την 11ην Ιανουαρίου 1944.
Ιδρύθηκε από ευπατρίδες Πειραιώτες οι οποίοι συνεισέφεραν οικονομικά τόσον οι ίδιοι, όσον και άλλοι Πειραιώτες, επώνυμοι και ανώνυμοι.         
Με πρώτο Πρόεδρο τον αείμνηστο Μιλτιάδη Πουρή, εμόχθησαν για τον σκοπό της Ενώσεως και εργάσθηκαν με ζήλο για την ανέγερση του περικαλλούς Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς.
Οι υπηρεσίες που προσέφερε και προσφέρει σήμερα η Παμπειραϊκή Ένωσις είναι καθαρά εθελοντικές. Τα μέλη της εμψυχώνονται από τους αγώνες των ιδρυτικών, αλλά και νεοτέρων μελών, όπως των μακαριστών ιερέων Αλεξάνδρου Ψυχογιού και ο Ιωάννη Φερούση οι οποίοι ψάχνοντας στα ερείπια του κατεστραφέντος Ναού, ευθύς μετά τον βομβαρδισμό προσπαθούσαν να περισώσουν ότι λατρευτικό αντικείμενο είχε απομείνει. Αλλά και  ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος Γεωργαντόπουλος και μετέπειτα Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και ο μακαριστός πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Φαφούτης φρόντιζαν κατά την διάρκεια ανοικοδόμησης του Ναού καθαρίζοντας οι ίδιοι τον χώρο, να τελείται κάθε Κυριακή η Θεία Λειτουργία.
Σήμερα που ολοκληρώνεται η Αναστήλωσις του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Πειραιώς, σκοπός της Ενώσεως είναι πλέον η συντήρησις αυτού του Λατρευτικού Μνημείου της πόλεως του Πειραιά.
Μετά τις αρχαιρεσίες της 30ης Μαρτίου 2011, η σύνθεσις του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμπειραϊκής Ενώσεως είναι η εξής:  


ΠΡΟΕΔΡΟΣ :
ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:
ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:
ΓΚΟΥΒΕΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ  ( ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ )
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΤΑΜΙΑΣ:
ΤΣΑΓΚΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ( ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ )
ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:
ΤΑΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΕΛΗ:
ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ π. ΔΑΝΙΗΛ ΨΩΙΝΟΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
ΑΙΔΕΣΙΜΩΤΑΤΟΣ  ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
π. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΝΑΟΥΜ ΙΩΑΝΝΗΣ ( ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ )
ΠΕΦΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΡΗΓΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
ΡΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ( ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ )
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΜΑΡΙΚΑΙΤΗ