Εθνικής Αντιστάσεως 2 και Β. Γεωργίου, 185 32, Πειραιάς, Τηλέφωνα: 210 41 77 271, Φαξ: 210 41 77 480, agiatriadapeiraios@yahoo.com

Σε ερωτήματα νέων απάντησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ

Το Σάββατο στις 5 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατός μας κ.κ. Σεραφείμ ετέλεσε τον Αγιασμό κατά την έναρξη των φετινών μαθημάτων του Φροντιστηρίου Στελεχών της Μητροπόλεώς μας. Κατόπιν για δύο ολόκληρες ώρες και πλέον ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε ερωτήσεις για επίκαιρα θέματα από τους νέους και τις νέες. Αξίζει να σημειωθεί πώς η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ ζεστό κλιμα. Οι νέοι δέχθηκαν τις πατρικές συμβουλές του Επισκόπου φτάνοντας δε στο σημείο να περάσει η καθορισμένη ώρα συνάντησης και να συνεχίζουν με δίψα να τον ρωτούν για μάθουν.
Ο Σεβασμίωτατος ακούραστα ανέλυσε και απάντησε στα ερωτήματα και στο τέλος τους ευλόγησε λέγοντας ότι έρχονται πολύ δύσκολοι καιροί κι ότι μόνο μαζί με τον Ιησού Χριστό θα βγούν νικητές στα προβλήματα που θα υπάρξουν. Μερικά από τα ερωτήματα ηταν οι σχέση των δύο φύλων, η εκκλησιαστική περιουσία, η κάρτα του πολίτη και τα μικροτσίπς, το μουσουλμανικό τέμενος και η συμβίωση με του μουσουλμάνους, ο εκσυχρονισμός των ιερών κανόνων της εκκλησίας μας καιτ ιερών ακολουθιών της,  τα όρια της ελευθερίας του ανθρώπου και η προκαθορισμένη ζωή του ανθρώπου.






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου